Εκλογή του Καθηγητή κ. Ν. Κατσιλάμπρου, ως επίτιμου μέλους του Diabetes Nutrition Study Group (DNSG) του EASD.

Κατηγορίες: Νέα-Ανακοινώσεις

Ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Νικόλαος Λ. Κατσιλάμπρος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας (ΕΕΕΠ) επί σειρά ετών και με μεγάλη συνεισφορά στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο της, εξελέγη επίτιμο μέλος του Diabetes Nutrition Study Group (DNSG) του EASD. Η τιμητική αυτή διάκριση του κ. Κατσιλάμπρου αποτελεί τιμή για την ΕΕΕΠ.

Ο κ. Κατσιλάμπρος ήταν πρωτεργάτης στην Ελλάδα σε θέματα διατροφής. Πραγματοποίησε πολλές σχετικές μελέτες σχετικές με  το γλυκαιμικό δείκτη, τη μεταγευματική λιπαιμία και τη Μεσογειακή διατροφή. Ήταν από τους πρώτους που ίδρυσαν και λειτούργησαν εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο και αργότερα διαβητολογικό κέντρο, ιατρείο παχυσαρκίας και ιατρείο διαβητικού ποδιού σε δημόσιο νοσοκομείο. Επίσης, εισήγαγε και ήταν υπεύθυνος του μαθήματος «Κλινική Διατροφή» για τους προπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξέδωσε βιβλία σχετικά με τη διατροφή στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα.

Ο κ. Κατσιλάμπρος διετέλεσε μέλος του Diabetes Nutrition Study Group και συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκδηλώσεις του. Διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα το 20ό Διεθνές Συμπόσιο για το Διαβήτη και τη Διατροφή σε συνεργασία με το DNSG στη Σάμο το έτος 2002 με παγκόσμια συμμετοχή.

Το ΔΣ της ΕΕΕΠ συγχαίρει τον κ. Κατσιλάμπρο για αυτή τη διάκριση  και του εύχεται υγεία,  και δύναμη.