Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας για την πανδημία Covid-19

Κατηγορίες: Άλλες Εκδηλώσεις
Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία
Ημερομηνία - 10/04/2020


Αγαπητές κυρίες, Αγαπητοί κύριοι,

Εκ μέρους του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG, ευχόμαστε σε όλους υγεία και ταχεία έξοδο από την κρίση, με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

Η τρέχουσα πανδημία έχει ανατρέψει πολλές πτυχές της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής μας ζωής. Η ομάδα του IPH εξακολουθεί να εργάζεται για την προώθηση των σκοπών του, την ενημέρωση του κοινού για τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα Δημόσιας Υγείας.

Προσαρμοζόμενοι στις νέες συνθήκες, επανεκκινούμε, τροποποιημένο, τον 5ο Κύκλο Διαλέξεων που διεκόπη, καθώς εφαρμόζουμε τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης και #μένουμεσπίτι. Στο πλαίσιο αυτό, με διαδικασία τηλεδιάσκεψης, οργανώνουμε Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας με θέμα: Πανδημία COVID-19 που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2020 και ώρα 18:30.

Εξέχοντες εισηγητές, υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, θα αναφερθούν στον SARS-CoV-2, τη νόσο που προκαλεί COVID-19, τα μέτρα προστασίας, τις διαθέσιμες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές, την τρέχουσα έρευνα, καθώς και την εκτιμώμενη προοπτική. Παράλληλα, με απλό, κατανοητό, επιστημονικό λόγο θα προσεγγίσουν ερωτήματα που μας απασχολούν προκειμένου να διευκρινίσουν τις συχνά αντικρουόμενες απόψεις ή οδηγίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο το κοινό.

Για να παρακολουθήσετε τη Συζήτηση διαδικτυακά, μπορείτε να συνδεθείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο www.livemedia.gr/iphcovid19 είτε μέσω ζωντανής μετάδοσης από τη σελίδα μας SMOKEFREEGREECE στο Facebook (η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 10/4/2020, ώρα 18:30).


 

Συντονιστής
Παναγιώτης Μπεχράκης
Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος

Χαιρετισμός
Παναγιώτης Αρκουμανέας
Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Εισηγητές
Ιωάννης Κυριόπουλος
Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας

Γεώργιος Σαρόγλου
Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, ΕΚΠΑ

Γιάννης Τούντας
Καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Γεώργιος Χρούσος
Καθηγητής Παιδιατρικής,
Διευθυντής, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας
Μητέρας, Παιδιού & Ιατρικής Ακριβείας,Επικεφαλής, Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής,
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΕΚΠΑ